Op zoek naar
naar een locatie
voor een condoleance?

Uitvaart / condoleance

Uitvaart / condoleance 2021-03-21T14:41:52+01:00

Bent u op zoek naar een locatie voor een uitvaart of condoleance?

Wij nemen al uw zorgen uit handen en zorgen voor een passend en waardig afscheid.

Van koffietafel tot aan lunch.

Neem gerust contact met ons op.

Samen kunnen we  de mogelijkheden bespreken die de Pelgrimhoeve u kan bieden.

U heeft tevens de mogelijkheid om na de condoleance met de familie nog even na te praten.

Samenwerking met Monuta:

Een persoonlijk afscheid: het belang van een passende uitvaartlocatie

Afscheid nemen kan bijna overal. Zo kunt u in een uitvaartcentrum of crematorium de uitvaart regelen, maar ook thuis, in de tuin, of in de favoriete horecagelegenheid, zalencentrum, sportkantine of in een zaal in bijvoorbeeld het dorpshuis. Het is belangrijk dat een afscheid past bij wie uw overleden dierbare was.

Zaalhuur bij een uitvaart

Bij het regelen van een uitvaart is een ruimte of zaal in bijvoorbeeld een zalencentrum, restaurant of ander type horecagelegenheid misschien niet het eerste waar u aan denkt, omdat deze vooral ook voor bijvoorbeeld huwelijksfeesten, verjaardagen en jubilea worden gehuurd. Maar waarom dan niet voor een uitvaart? Een zaal in bijvoorbeeld een restaurant of evenementlocatie kan dan een mooie plek zijn als u nét even een andere omgeving zoekt. Het kan daarom de ideale keuze zijn voor een persoonlijk en intiem afscheid.

In een zaal kunt u met gastvrijheid en een goed verzorgd afscheid regelen. Op een locatie die past bij hoe uw overleden dierbare was. Uw lokale uitvaartverzorger weet precies wat er bij komt kijken als u een uitvaart of afscheidsreceptie wilt organiseren op een externe locatie. Hieronder vindt u een aantal voordelen van zaalhuur bij een uitvaart op een rij:

  1. Neem de tijd

In een zalencentrum, evenementlocatie of horecagelegenheid met zaalverhuur kunt u vaak zelf kiezen hoe lang u deze ruimte huurt. U bent er dus vrij in hoe lang u het afscheid wilt laten duren. Zo kunt u in alle rust afscheid nemen. En kunt u voor extra sfeer bijvoorbeeld ook ’s avonds een afscheid organiseren, als u dat wilt. Het is wel belangrijk om goed te informeren bij de betreffende locatie wat de mogelijkheden zijn qua tijd en eventueel andere evenementen die mogelijk op het beoogde moment tegelijktijdig kunnen plaatsvinden.

  1. Past het in het budget?

Een afscheidsdienst in een zalencentrum kan voor een beperkt budget, maar het is ook mogelijk om het afscheid wat grootser te organiseren als het budget dat toelaat. Het is maar net wat het beste past. Als uw overleden dierbare een uitvaartverzekering had, kunt u het vrij besteedbare bedrag van de uitvaartverzekering gebruiken voor de zaalhuur. Zo is het mogelijk om op een passende plek afscheid te nemen van uw overleden dierbare.

 

  1. Uitgebreide cateringmogelijkheden

Het voordeel van het huren van een zaal/evenementlocatie, is dat er vaak ook cateringmogelijkheden zijn. Naast de bekende koffie & thee met cake, zijn er vaak tal van andere mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld een lunch, borrel met hapjes. Het is maar net wat het beste aansluit op de wensen van uw dierbare. Zodat een afscheid een laatste dierbare herinnering wordt, op een herinnering die past bij wie uw overleden dierbare was.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van zaalhuur bij een uitvaart? De Pelgrimhoeve staat klaar voor uw vragen en denkt graag met u mee.